Josefsson

Lærling

Drømmer du om å bli frisør eller er du kanskje i gang med utdannelsen allerede?

Det finnes flere veier til å bli frisør. Du kan enten velge offentlig utdanning på videregående skole eller på en privat frisørskole. I tillegg til tiden på skole skal du gjennom en læretid i en frisørbedrift. Utdanningen avsluttes med at du avlegger en svenneprøve og får et svennebrev. Du kan lese mer om svenneprøven her: https://frisorfaget.no/content/svenneproven

 

Før du kan avlegge svenneprøve må du gjennom dette:

  • Grunnopplæring på offentlig eller privat skole – (elev) fra 0,5 til 2 år
  • Bedriftsopplæring – (lærling) fra 2 til 3,5 år, avhengig av tidligere skolegang
  • Avsluttende praktisk svenneprøve

Les mer om hvordan du blir frisør her: https://nfvb.no/content/2019/1/hvordan-bli-frisor

 

Å ha elever i bedriften er viktig for rekrutteringen av unge mennesker. I Josefsson har vi alltid vært opptatt av dette. I 1994 mottok vi NHO sin opplæringspris for å ha tatt ansvar for rekruttering til frisørfaget, ved å føre flere titalls lærlinger frem til avsluttende fagprøve. Vi har fortsatt gode systemer og tett oppfølging av våre elever.

 

 

Ønsker du å være lærling hos oss? Da hører vi gjerne fra deg!

Kontakt: Tone Helen Neset
tone.neset@josefsson.no
Mobil: 906 48 557

 

 

Bildegalleri – arbeider utført av våre lærlinger

Arbeider av Emma og Stine Marie, som vises her, ble utført da de var lærlinger. De er begge faglærte frisører nå og mottok svennebrev våren 2020. Amanda, Elise, Emilie, Rebecca, Thea og Laura er fortsatt lærlinger. Ved klipp og behandlinger utført hos en av våre lærlinger får du 20 – 50 % rabatt, avhengig av hvor lenge de har vært under opplæring. Ønsker du time hos lærling, kontakt ønsket salong for mer info.