Høstens hårtrender 2017

Skrevet 4. oktober 2017

Høsten har meldt sin ankomst, noe som innebærer en ny sesong med nye trender. La oss ta en nærmere titt på de viktigste trendene denne høsten.

Sesongens motebilde bærer preg av at vi nærmer oss kaldere og mørkere tider, vi skal med andre ord kle oss varmt og behagelig med myk strikk og dressbukser i loose-fit materiale. Flere av motehusene la vekt på “the office look” hvor løsere dressbukser, oversized dressjakker og fargerike skjorter preget catwalken. Dressen gikk igjen både i det kvinnelige og det mannlige motebildet, men denne høsten skal den være mer leken enn den tradisjonelle dressen. Gå for en loose-fit variant og kombiner den med en naturlig og ren look.

collage_fashion_2 collage_fashion_4 collage_fashion_3 collage_fashion_5 collage_fashion_1

 

Fargene som gjelder i høst

Vil du ønske høsten velkommen ved å friske opp håret, men usikker på hva slags farge du skal gå for denne sesongen? Slapp av, vi hjelper deg gjerne! Sesongens farger preges av den naturlige looken.

 

collage_farge_14 collage_farge_6 collage_farge_7 collage_farge_8 collage_farge_9 collage_farge_15 collage_farge_10 collage_farge_11 collage_farge_12 collage_farge_13

 

Balayage

Balayage har allerede vært i trendbildet en god stund, men den vil likevel være populær en god stund fremover. Balayage-teknikken tilfører hårets farge liv og spill, samtidig som den gir håret et naturlig. Teknikken begynner også å etablere seg blant våre kunder i salongen og vi hjelper deg gjerne med å finne fargekombinasjonene som passer deg.

Sombre

Sombre er en mykere og mindre markant variant av ombre. Hårfargen farges mer gradvis fra mørkt til lyst enn ved ombregraderingen hvor skillet mellom mørkt og lyst er mer markant. Sombre har en mykere overgang mellom fargene, fargegraderingen er altså ikke like tydelig som ombre. Dette skaper et mer naturlig preg over frisyren da fargene ikke skaper et like markant skille.

Bronde

Bronde er en farge som har blitt mer og mer populær det siste året. Om man verken vil være brunette eller veldig blond er brond den perfekte fargen for deg. Fargen er en blanding av lyse og mørke toner og den skaper et gyllent preg over håret. Med andre ord, perfekt for høsten!

Kald platina – Icy blonde

Om du vil gå for en mer spenstig frisyre denne høsten er platina fargen å velge. Gå for en nyanse som nærmer seg hvitt, nesten gråligt. Spør oss for veiledning slik at du oppnår den riktige fargen. Det er også viktig at du bruker sølvsjampo en gang i uken slik at du opprettholder den kalde nyansen heller enn at håret får et gulskjær.

Ash brown

En av de mest populære fargene for brunetter er ash brown, eller på norsk: askebrunt. Ash brown hår har kalde undertoner for at fargen skal bevares og holdes lengre. Fargen passer året rundt, det er kanskje derfor den er blitt så populær blant brunetter.

Color Intensity

Trendy og intense fargenyanser er fortsatt i vinden, fra lekre pasteller til de helt klare, dype fargene. Rødfarger er alltid populært om høsten. Nå kommer også Intensityfargene i nydelige, metalliske varianter. Intensityfargene sitter ikke like lenge i håret som andre hårfarger, så da er det jo ikke så farlig å være litt vågal.

 

Høstens farger for menn

 

Solbleket

Vil du bevare den lyse manken fra sommermånedene? Blonde toner er nemlig inn denne sesongen, så hvorfor ikke friske opp de solblekede lokkene fra sommerferien? Denne behandlingen vil kun fremheve fargen du allerede har, ikke etterlate håret bleket og unaturlig.

Naturlige, kalde farger

Denne sesongen er det også populært for menn å fremheve de naturlige tonene i håret så frisyren får et noe kaldere preg. De kalde tonene etterlater et maskulint og naturlig preg til håret, det er derfor menn ofte kler kalde fargetoner best.

Camo

Grå hår dukker opp før eller siden, men i ulik grad og nyanser. Vil du dempe de grå hårene kan vi hjelpe deg med dette. I dag finnes det farger spesielt utviklet for å dekke overraskende, små, grå hår. Man trenger heller ikke bekymre seg for at fargen vil synes i håret etter behandling.

 

collage_herre_farge_17 collage_herre_farge_16 collage_herre_farge_18 collage_herre_farge_19

 

Høstens hotteste frisyrer for kvinner

En ny sesong bringer med seg nye trender og hva er vel bedre enn å friske opp frisyren i en ellers så mørk årstid. I høst finnes det en trend for alle, uansett tekstur og lengde.

 

collage_klipp_26 collage_klipp_27 collage_klipp_28 collage_klipp_29 collage_klipp_30 collage_klipp_31 collage_klipp_32 collage_klipp_33

 

Bob/Lob

Bob’en har vært synlig i motebildet en god stund allerede, men den blir likevel med inn i en ny sesong. Lob’en er svært allsidig samtidig som den passer til de fleste ansiktsformer. Kanskje det er derfor den har blitt så populær og stadig dukker opp sesong etter sesong. Uansett om du har rette, bølgete eller krøllete lokker vil bob’en funke. Denne sesongen er bob’en blitt litt lengre, nær skulderlengde. Gjerne style frisyren litt rufsete slik at du får et naturlig, men kult preg over stilen.

Pixie-frisyren

Vi ser en tendens hvor pixie-frisyren har tatt sin plass i trendbildet denne høsten. Frisyren passer for de fleste, uansett hårtype og fasong. Den kan også klippes på ulike måter slik at den tilpasses kunden. Vi ser en tendens til at flere kunder er blitt opptatt av hva som passer dem i forhold til hårtype og ansiktsform.

Lugg

Luggen setter også tydelig spor i høstens trendbilde. Å klippe lugg er perfekt for deg som gjerne vil ha en liten forandring, men ikke ønsker å endre håret for mye. Denne sesongen skal luggen holdes i en viss lengde. Den skal ikke være for kort, beholder man en viss lengde på luggen vil den også være enklere å style samt kreve mindre vedlikehold. En lengre lugg vil heller ikke gjøre en drastisk endring av din nåværende frisyre, men heller skape mer liv og tekstur i håret. Hårflippen er også noe vi vil se mye av denne høsten. Bare kast håret over i en sideskill i motsatt retning av den du pleier, og vips har du volum og en flott frisyre.

Langt, blankt og glatt

Vil du helst beholde det lange håret kan du gi håret en blank og glatt look. Dette innebærer at du er flink med behandling av håret. Hold det næringsrikt og unngå at det ser tørt og slitt ut. En klipp av tupper samt næringsrike og varmebeskyttende produkter vil skape den ønskede frisyren. Ønsker du råd om hva slags frisyre som kan passe deg? Vi hjelper deg gjerne med råd og tips! Våre frisører hjelper deg slik at frisyren passer deg og din hårtype.

 

Høstens hotteste frisyrer for menn

 

Kort og militærinspirert buzzcut

Buzzcut-frisyren er minimalistisk og maskulin samt en av de enkleste frisyrene å vedlikeholde. Det finnes også ulike stiler og lengder av buzzcut-frisyren, så her kan man finne stilen som passer en selv best. Du kan med fordel beholde et par centimeter ekstra for en tryggere versjon av frisyren. Det eneste du må tenke på i forhold til buzzcut-frisyren er ansiktsformen din. Buzzcut-frisyren passer ikke alle ansiktsformer, så hør med frisøren din om dette er en frisyre som kan passe for ditt ansikt.

Lengre lokker

Om du ikke er klar for å klippe den lange manken trenger du ikke fortvile. De lange lokkene er nemlig i vinden denne høsten. Frisyren passer de fleste ansiktsformer, men du er avhengig av å ha litt tykkelse i håret for å få den looken du ønsker. Frisyren funker fint for deg med krøller også, det er ikke så mye styling som skal til.

Classy undercut

Den populære undercut-frisyren har blitt brukt av menn i flere år og den holder fortsatt på sin plass i trendbildet. Det som er så fint med undercut-frisyren er at den passer de fleste hårtyper og hårfarger. Gjennom årene har den blitt svært allsidig, og det finnes flere forskjellige måter å klippe frisyren på slik at den passer nettopp deg, uansett alder eller ansiktsform.

 

collage_klipp_herre_20 collage_klipp_herre_21 collage_klipp_herre_22 collage_klipp_herre_23 collage_klipp_herre_24 collage_klipp_25

 

Våre frisører om høstens trender

 

ansatte

Ingvild Borgevad, frisør og produktansvarlig hos Josefsson på Liertoppen:

Vi er gått fra sommer til høst og etter mye sol og bad har håret en tendens til å bli solbleket, tørt og porøst. Jeg vil derfor foreslå en behandling som gjør håret sunnere og freshere etter sommersesongen samt etterbehandle regelmessig med kur for å holde håret sunt og blankt. Her vil jeg anbefalte Tame Frizz Smoothing Reconstructor fra KMS for å bevare hårets sunnhet. Siden høsten er her vil det være fint å legge til gylne, litt varmere toner i håret, uansett hårfarge. For å holde på fargen anbefaler jeg å bruke fargesjampo. Både KMS Color Vitality og sjampo pluss conditioner fra Joico Color Infuse fungerer begge godt for å bevare de pigmenter man ønsker å fremheve. For kunder med blondere hår vil jeg anbefale Blonde Life serien fra Joico da den renser håret for forurensning, pleier og tilfører fargen et blankere preg.

Når kunder spør meg om sesongens trender innen klipp og frisyre, forteller jeg dem at alt er lov. Personlig liker jeg å forme frisyrene etter hva som passer for den enkelte, men selvfølgelig kan man trekke inn elementer fra sesongens trendbilde. Når det kommer til styling er det viktig å bruke varmebeskyttende produkter som beskytter håret mot varme om man bruker rettetang og/eller føner. Her vil jeg anbefale å bruke Therma Shape-produktene fra KMS for å bevare hårets sunnhet og fylde. Når det kommer til tekstur liker jeg å style håret naturlig, men likevel gi det et hold som varer hele dagen. Claywax fra KMS er ideelt da det gir en matt og myk finish og holder håret formbart hele dagen. Dette passer spesielt for de med kort hår.

produkter

 

 

ansatte2

Linn Muldbakken, frisør og faglig leder hos Josefsson på Liertoppen:

Etter sommeren skriker håret etter oppmerksomhet noe som gir meg en glimrende mulighet til å skape spennende nye nyanser til kundens frisyre. De varme fargene fremhever blankheten i håret, noe kundene elsker. Noen ganger velger jeg å beholde de lyse tonene i håret og heller tilfører en gloss eller colorboost for å gi håret ny glød samt den nyfargede følelsen. Andre ganger velger jeg å gå et steg mørkere så fargen havner på en mellomblond dybde. Her er det mange spennende nyanser å velge mellom. Vi ser også at balayage-teknikken begynner å bli populær blant kundene våre. Her finnes det en rekke varianter man kan velge. Ønsker man varmere bruntoner i et mørkt hår eller kanskje man heller vil beholde den solkyssede fargen fra sommeren i sitt blonde hår. Ta gjerne med et bilde til salongen om det er en spesifikk fargekombinasjon du ønsker, vi elsker å se hva kunden ønsker og inspireres av!

Høstens trender for klipp og frisyre er fortsatt veldig individuelt og man ser at kundene er blitt mer bevisst på hva som kler dem heller enn at de følger bestemte trender. Likevel ser jeg en tendens til at våre kunder med langt hår ønsker å klippe mer av lengden og gjerne også skape mer tekstur i håret. De ønsker en lettere frisyre som kan styles mer. Bølger og bevegelse som skapes med tvinninger eller varmeverktøy er fortsatt veldig populært. For de litt mer vågale kundene ser vi at pixie-frisyren er blitt populær. Pixie-frisyren kler kvinner som ønsker å vise litt attitude samtidig som det feminine uttrykket bevares. Denne frisyren kan klippes i ulike varianter og tilpasse kundens hårfasong og tykkelse.

 

Fikk du lyst til å bli ny og trendy i høst?

Timebestilling kan gjøres via nettsiden eller du kan ringe en av våre salonger. Vi har også drop-in for herrer på Liertoppen, Frisørhuset og Buskerud Storsenter. Velkommen til oss!

 

Relaterte artikler

Wella Fusion

Opptil 95% mer motstandsdyktig mot brukne hårstrå
Med Silksteel Fusion Program
Anbefales til kunder som lysner håret eller har skadet hår som frekvent utsettes for mekanisk påkjenning

Les mer

Color Wow Dream Coat

Et av de hotteste produktene på markedet om dagen er Color Wow sitt bestselgende produkt, Dream coat. Det er et fuktavstøtende produkt som reduserer frizz og gir umiddelbar glans. Den verken tynger eller gjør håret oljete, og håret føles silkemykt ut etterpå.

Les mer

Hurra for de fine frisørene våre!

Hva hadde Josefsson vært uten de fine folka – frisørene våre, som hver dag stiller på jobb for å gjøre sitt beste. Her er frisørene som mottok ekstra heder og ære i 2020 og 2021.

Les mer

Last ned Fixit-appen!

Med Fixit-appen blir timebestilling enda enklere! Her finner du info om din favorittsalong, du kan enkelt se når din frisør har ledig tid og du kan velge ønsket behandling. Det er også enkelt avbestille time i appen, om det skulle komme noe i veien.

Les mer