Hårtrender 2021

Skrevet 11. mai 2021

Det er vår i lufta. Vi lengter etter shopping og kaffe med gode venninner, lunsj med kollegaer og middager ute. Kanskje, snart! Mens du venter kan du jo lese deg opp på hvilke trender som gjelder for håret i 2021.

Trend 2021 herre dame

Modellene i denne artikkelen er klippet, farget og stylet av våre flinke frisører: Silje, Linn Irene, Linn-Marie, Thea og Tone på Buskerud Storsenter, Eldbjørg, Goran, Layla, Andrea og Cathrine hos Josefsson i Frisørhuset, Ingvild, Helene, Laura, Elise og Tina hos Josefsson på Liertoppen og Laura, Diana og Rebecca hos Josefsson på Strømsø Senter.

Klipp

Den superkorte buzzcuten er enkel å vedlikeholde, men er et modig valg. Blir det i korteste laget for deg, kan kanskje en pixie være noe? Bob-en er også fortsatt like populær, men i år skal den gjerne ha litt mere lengde og forsiktig oppklippet for volum. Husk at de fleste korte klipper også kan styles på ulike måter, for ulike anledninger og for variasjon. 

Lugg er fortsatt stort og er fint til både kort og langt hår. Luggen kan være kort eller lengre og kan godt se litt «hjemmeklippet» ut. Gardinluggen er supertrendy og gir en lett og luftig look. Lugg kan gjøre en stor forskjell på en frisyre. Curtain bangs er et supert valg for de som vil ha lugg men ikke er klar for en full lugg.

For langt hår skal det nå være oppklippet ala 90-tallet, men med sømløse overganger, som gir håret letthet og mer tekstur. Ekstra langt hår – fantasyhår vil nok bli noe mange ønsker seg til sommeren. Da kan extensions være en god løsning, og gjerne med farger for fine effekter. Stylingen i 2021 bærer preg av lekenhet. Frisyrene pyntes gjerne med skjerf, sløyfer, hårnåler og smykker. Lufttørket hår med naturlige bølger og tekstur som gir personlighet og karakter er helt riktig nå. Fletter går heller aldri av moten og er en type styling som alltid funker. Hvorfor ikke prøve noen nye varianter enn bare den vanlige fletten?

 

LINN IRENE OM BOB:

”I år er boben litt mykere enn den var i fjor. Den går ned til kjeven eller litt lengre og er perfekt for hår med naturlig fall. Klippen kan godt kombineres med lugg. Benytt litt skum eller saltvannspray og klem opp håret for tekstur.”

 

Trender 2021 korte frisyrer

Trender 2021 bob

Trender 2021 lugg

Trender 2021 langt hår

 

INGVILD OM KLIPP:

«Pixie cut er en kort klipp som de aller fleste kan ha, uansett alder, hårtype, ansiktsform, osv. Ved å beholde lengdene på toppen, skapes et design i klippen og du har muligheten til å style luggen på flere måter. Det kan være fint å lysne håret i lengdene og på toppen – da har du også et godt grunnlag for å leke deg med farger og fargekurer, som kan vaskes gradvis ut igjen.»

Styling

Nå skal krøllene være tydelige og definerte, og ikke børstes ut. Permanenten holder seg populær. Vi ser også dette i trenden med bølger, som henter inspirasjon fra 40-tallet. Bruk gjerne spenner for å holde bølgene på plass og for et mer moderne og tøft uttrykk. Hestehalen kommer i alle fasonger i år – høy, lav, med bølger, kreppet og med strikker for «bobleeffekt» eller med bånd og sløyfer. Kort hår kan også styles på mange måter. Det trenger absolutt ikke være kjedelig. Varier mellom sideskill, midtskill og håret gredd bakover. Tekstur i håret gjelder også for kort hår. 

 

Trend 2021 fletter

Trender 2021 kreativ styling

Trender 2021 kreativ styling

Trender 2021 hestehale med bobleeffekt

Trender 2021 hestehale

Trender 2021 styling bølger

Trender 2021 krøller

 

Make-up

Naturlig hud er helt riktig nå. Leppene er fortsatt i fokus, gjerne kombinert med en liten liner for en komplett look. For et mykere uttrykk kan du gå for en mer stained look på leppene, der du klapper fargen på. Leppene skal gjerne være matte. I år vil øynene igjen få mer fokus, og vi vil se mye av både cateye-looken og mer sotede øyne. Modellene nedenfor er sminket av Silje hos Josefsson på Buskerud Storsenter.

 

SILJE OM MAKEUP:

«Vi ser mer naturlig sminke, der frisk og sunn hud skal skinne igjennom. Dette er med på å skape mer glød, men husk godt grunnlag med en skikkelig hudpleierutine.»

 

Trender 2021 make-up

 

Farge

Folk har blitt vant til å se sin naturlige hårfarge det siste året, og vi ser at dette påvirker trendene. Mange velger en hårfarge nærmere sin naturlige farge, gjerne med tydelige røtter.

Vi ser også mye lekenhet i farger nå. Rødt og kobber er fortsatt veldig populært, men også andre knallfarger og pasteller. Om du ikke vil farge hele håret, kan du jo gå for en tydelig kontrast i partiene som rammer inn ansiktet eller du kan gjøre en såkalt rotkollisjon, der man legger en kraftig kontrastfarge på etterveksten.

De varmere nyansene begynte sitt inntog i fjor, og blir enda større i år. Farger som karamell og varm blond er lettere å vedlikeholde, enn de kalde blonde. Varm balayage kommer til å bli etterspurt i vår og sommer, det samme gjelder for mørk brun, gjerne med et snev av lysere sjokolade i lengdene.

 

Trender 2021 naturlige farger

Trender 2021 varme farger

Trender 2021 Money piece

Trender 2021 Knallfarger

 

Herrefrisyrer

Også for gutta har det siste året satt sitt preg på trenden som nå gjelder. Mange har latt håret gro, og føler seg vel med det. Håret skal gjerne være uanstrengt, med naturlig tekstur og farge. 

Klippen «Slick back» har vært populær lenge, og vil nok bare bli enda mer ettertraktet fremover. «Skin fade» er heller ingen nykommer. Med sine barberte sider og lengde på toppen, gir den et rent og fresht uttrykk og den er rask og enkel å style. 

Det er på tide at gutta tillater seg å leke litt mer med håret. Vi ser tendenser til en mer kjønnsnøytral stil for klipper og flere våger å farge håret sitt – også i knallfarger. Finn din stil. Naturlige bølger og tekstur som gir personlighet og karakter er helt riktig nå.

 

Trender 2021 herreklipp

Trender 2021 herreklipp

Trender 2021 herre farge

 

Klar for å bli ny og fresh?

Book time her på nettsiden, ring eller stikk innom ønsket salong for å bestille en time. Vi har også drop-in for herre på Liertoppen og på buskerud Storsenter. Velkommen!

 

knapp bestill time

 

 

 

Relaterte artikler

Wella Fusion

Opptil 95% mer motstandsdyktig mot brukne hårstrå
Med Silksteel Fusion Program
Anbefales til kunder som lysner håret eller har skadet hår som frekvent utsettes for mekanisk påkjenning

Les mer

Color Wow Dream Coat

Et av de hotteste produktene på markedet om dagen er Color Wow sitt bestselgende produkt, Dream coat. Det er et fuktavstøtende produkt som reduserer frizz og gir umiddelbar glans. Den verken tynger eller gjør håret oljete, og håret føles silkemykt ut etterpå.

Les mer

Hurra for de fine frisørene våre!

Hva hadde Josefsson vært uten de fine folka – frisørene våre, som hver dag stiller på jobb for å gjøre sitt beste. Her er frisørene som mottok ekstra heder og ære i 2020 og 2021.

Les mer

Last ned Fixit-appen!

Med Fixit-appen blir timebestilling enda enklere! Her finner du info om din favorittsalong, du kan enkelt se når din frisør har ledig tid og du kan velge ønsket behandling. Det er også enkelt avbestille time i appen, om det skulle komme noe i veien.

Les mer