Frisøreventyret Josefsson

Skrevet 3. januar 2020

Det startet i et knøttlite lokale i Konnerudgata 3. 60 år etter er Josefsson frisør den familiedrevne frisørkjeden som har holdt det lengst gående her til lands.

I dag har selskapet seks frisørsalonger og 80 ansatte fordelt på Drammen, Nedre Eiker og Lier, og 60-årsjubileet blir blant annet markert med en stortstilt jubileumsfest den 30. november på Union Scene med over 200 gjester til stede.

Josefsson jubileumJubilanter Det er nå over 80 ansatte hos 60-årsjubilanten Josefsson frisør, og her er en stor del av staben fotografert på Bragernes Torg i Drammen. Foto: Simen Falck

Fag og rekruttering

– Mest stolt er jeg over at vi har hjulpet fram så mange nye, flinke frisører gjennom alle disse årene. Tror nok ikke jeg tar i for hardt når jeg anslår at vi har hatt mellom 200 og 250 lærlinger innom kjeden i tillegg til at vi en periode også drev egen frisørskole her i Drammen. Toppen av kransekaka var da vi fikk NHOs opplæringspris i 1994 som første frisørkjede noensinne, sier daglig leder; Nina Josefsson Boldt.

– I dag har vi både både en fagansvarlig og en produktansvarlig på alle våre salonger,  forklarer 58-åringen som er datter til Kjell (87) og Norunn Josefsson (85) som kom fra Askim og til Drammen der de startet frisøreventyret Josefsson 1. september 1959.

– I starten var det skralt med inntjening, men etter at vi startet Klippoteket i Drammen i 1973 så tok det skikkelig av. Dette var byens første drop in-salong for både menn og damer. Der traff vi spikeren på hodet, smiler Kjell.

Josefsson Frisør

Det var Kjell (87) og Norunn Josefsson (85) som startet frisøreventyret i Drammen, men 60 år etter er det barna; daglig leder Nina Josefsson Boldt (58) og Cay Anders Josefsson (61) som styrer frisørskuta. Foto: Simen Falck

Tok gradvis over

Ekteparet trakk seg gradvis ut av driften, og barna Nina (58) og Cay Anders (61) tok etter hvert over hele driften av selskapet og har styrt skuta stødig siden. Nå kan de skilte med frisørsalonger både på Bragernes og Strømsø i Drammen samt to salonger på Liertoppen og to på Buskerud Storsenter der Cutcab, en egen drop-in-salong for damer, er den siste tilveksten.

Nina begynte allerede som 12-åring med å hjelpe til i foreldrenes frisørsalong. – Det var ingen selvfølge at jeg skulle følge i pappas fotspor. Hadde egentlig er sterkt ønske om å jobbe med funksjonshemmede barn, men samtidig så likte jeg så godt miljøet i frisørsalongen og faget at jeg til slutt likevel valgte å utdanne meg som frisør, sier 58-åringen som nå har over 30 års fartstid som leder innen frisørfaget.

Løfter hverandre

Med seg på laget har Nina broren Cay Anders som er medeier,  styremedlem og samtidig også arbeider med bedriftskulturen i selskapet.
– Det er ikke mange familier forunt å drive så godt og så lenge sammen som vi har fått lov til. Tror nok at nøkkelen til suksess har vært at vi har hatt så ulike rolle og at vi har satset så sterkt på rekruttering.  I tillegg har vi hele veien hatt fokus på utvikling, kvalitet og god service samtidig som vi har forsøkt å legge til rette for at våre salonger skal være en stabil arbeidsplass der de ansatte både trives og utvikler seg rent faglig, sier Cay Anders som også trekker fram at Nina og de ansatte hele tiden har jobbet hardt for å holde seg oppdatert på trender, nye teknikker og hatt fokus på medarbeiderskap og det å løfte hverandre.

– Visjonen; ”Vi har salonger det stråler av”, er noe vi virkelig jobber for å leve opp til, forklarer Cay Anders Josefsson.

Josefsson

 

Relaterte artikler

Wella Fusion

Opptil 95% mer motstandsdyktig mot brukne hårstrå
Med Silksteel Fusion Program
Anbefales til kunder som lysner håret eller har skadet hår som frekvent utsettes for mekanisk påkjenning

Les mer

Color Wow Dream Coat

Et av de hotteste produktene på markedet om dagen er Color Wow sitt bestselgende produkt, Dream coat. Det er et fuktavstøtende produkt som reduserer frizz og gir umiddelbar glans. Den verken tynger eller gjør håret oljete, og håret føles silkemykt ut etterpå.

Les mer

Hurra for de fine frisørene våre!

Hva hadde Josefsson vært uten de fine folka – frisørene våre, som hver dag stiller på jobb for å gjøre sitt beste. Her er frisørene som mottok ekstra heder og ære i 2020 og 2021.

Les mer

Last ned Fixit-appen!

Med Fixit-appen blir timebestilling enda enklere! Her finner du info om din favorittsalong, du kan enkelt se når din frisør har ledig tid og du kan velge ønsket behandling. Det er også enkelt avbestille time i appen, om det skulle komme noe i veien.

Les mer